2003

Az első Red Bull Air Race

Az első Red Bull Air Race az AirPower03 repülőnapon.

A rendezvény a légi akrobatikai elemek és a verseny jelentette kihívás ötvözésén alapul. Az ügyességről, a pontosságról és a kötélidegekről szól, ráadásul csúcssebességgel száguldva. Az eredmény egy vadonatúj aerobatikus sportág. A rendezvény a légi akrobatikai elemek és a verseny jelentette kihívás ötvözésén alapul. Az ügyességről, a pontosságról és a kötélidegekről szól, ráadásul csúcssebességgel száguldva. Az eredmény egy vadonatúj aerobatikus sportág. A rendezvény a légi akrobatikai elemek és a verseny jelentette kihívás ötvözésén alapul. Az ügyességről, a pontosságról és a kötélidegekről szól, ráadásul csúcssebességgel száguldva. Az eredmény egy vadonatúj aerobatikus sportág.

Látogass el a Red Bull Air Race-re

Hangar-7, Salzburg Airport

A salzburgi repülőtéren található Hangar-7 egyedülálló építészeti műalkotás. Eredetileg a Flying Bulls, a régi repülőgépek egyre növekvő gyűjteményének elhelyezésére tervezték; mára az avantgárd építészet, a modern művészet és az első osztályú gasztronómia szinonimájává vált. A szárny alakú építmény – üveg és acél lélegzetelállító kombinációja – tökéletesen beleolvad környezetébe. Megnyitása óta a Hangar-7 a régi repülőgépek rajongóinak nemzetközi találkozóhelyévé vált. Sikeres kiállítóközpontként is működik; a HangART-7 háromhavonta más-más ország kortárs művészetét mutatja be. Valamennyi rendezvény annyira egyedülálló, mint az Ikarus gourmet étterem, amely a nemzetközi gasztronómia kulináris remekeivel kényezteti vendégeit.

Látogass el a Hangar-7-be

Red Bull X-Alps

„Ez sokkal több, mint egy alpesi túra – kaland, expedíció és verseny egyben.“ Hannes Arch

Az első alkalommal 2003-ban megrendezett Red Bull X-Alps új fejezetet nyitott a kalandversenyek történetében. Az ausztriai Dahstein gleccsertől tizenhét versenyző vágott neki az 1 200 km-es távnak, de a németországi Zugspitzén, a franciaországi Mont Blanc-on és Mont Gros-on át vezető verseny végén mindössze hárman értek célba Monacóban.

Látogasson el a Red Bull X-Alps-ra

Az összes év áttekintése