2001

RED BULL CRASHED ICE - A SZABÁLYOK EGYSZERŰEK: AKI ELŐSZÖR ÉR A PÁLYA ALJÁRA, AZ NYER.

1. Red Bull Crashed Ice

A világ minden tájáról özönlöttek a sportolók Stockholmba a legelső versenyre – a hokikorcsolyás versenyzők fej-fej mellett küzdenek az árkokkal, lépcsőkkel és hajtűkanyarokkal tűzdelt 300 méter hosszú jégpályán. A sportág neve jégcross lesiklás, a versenyé pedig a Red Bull Crashed Ice. A világ minden tájáról özönlöttek a sportolók Stockholmba a legelső versenyre – a hokikorcsolyás versenyzők fej-fej mellett küzdenek az árkokkal, lépcsőkkel és hajtűkanyarokkal tűzdelt 300 méter hosszú jégpályán. A sportág neve jégcross lesiklás, a versenyé pedig a Red Bull Crashed Ice. A világ minden tájáról özönlöttek a sportolók Stockholmba a legelső versenyre – a hokikorcsolyás versenyzők fej-fej mellett küzdenek az árkokkal, lépcsőkkel és hajtűkanyarokkal tűzdelt 300 méter hosszú jégpályán. A sportág neve jégcross lesiklás, a versenyé pedig a Red Bull Crashed Ice. A világ minden tájáról özönlöttek a sportolók Stockholmba a legelső versenyre – a hokikorcsolyás versenyzők fej-fej mellett küzdenek az árkokkal, lépcsőkkel és hajtűkanyarokkal tűzdelt 300 méter hosszú jégpályán. A sportág neve jégcross lesiklás, a versenyé pedig a Red Bull Crashed Ice.

Látogass el a Red Bull Crashed Ice-ra

Red Bull Junior csapat

A 2001-ben alapított Red Bull Junior csapat a világ legsikeresebb, fiatal autóversenyzőket felkaroló fejlesztő programja. A Salzburg melletti Thalgau városában található Red Bull diagnosztikai és edző központ kulcsszerepet kapott a jövő Forma-1-es bajnokainak felkutatásában. Christian Klien a Red Bull Junior csapatból elsőként került be a Forma-1-be 2004-ben. Sebastian Vettel a Red Bull Junior csapatból elsőként nyert Forma-1-es nagydíjat 2008-ban Monzában.

Red Bull Rampage
Red Bull X-Fighters

Az első Red Bull X-Fighters eseményt, amely a freestyle motocross extrém sportágát és a régió helyi bikaviadal-hagyományait ötvöző, vadonatúj és innovatív versenykoncepció első példája, 2001-ben rendezték Valenciában. 2002-ben az eseményt Madridban rendezték, majd később Mexikóvárosban, amely állandó helyszíne is maradt 2005-ös bemutatkozása óta. 2008-ban útjára indult a Red Bull X-Fighters Világbajnoki Versenysorozat az USA-ban, Mexikóban, Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban rendezett futamokkal. A következő években a Red Bull X-Fighters magasabb szintre lépett további világversenyekkel, új helyszíneken, új motorosokkal és egy rakás vadi új trükkel.

Látogass el a Red Bull X-Fighters-re

Taurus World Stunt Díj

A Taurus World Stunt díjjal a filmes szakma elfeledett hőseit, a világ legjobb hivatásos kaszkadőreit jutalmazzák. Életüket kockáztatva a legmerészebb trükköket mutatják be, amelyek eseményekkel és izgalmakkal teszik még teljesebbé a filmnézés élményét. A Taurus-díjat a szakma legjobb és legtehetségesebb kaszkadőrei kapják a filmekben nyújtott rendkívüli teljesítményükért.

Látogass el a Taurus World Stunt Díj honlapjára

Az összes év áttekintése