A Red Bull dobozok

pillekönnyűek és 100%-ban újrahasznosíthatók.

A Red Bull tudatosan döntött az alumíniumdobozok használata mellett. Napjainkban a Red Bull dobozok tömege jelentősen alacsonyabb, mint néhány évvel ezelőtt, és ezzel értékes nyersanyagot takarítunk meg. Ha összegyűjtik, a dobozok a végtelenségig újra és újra felhasználhatók, a legkisebb minőségromlás nélkül.

  • 100%-ban újrahasznosítható

A doboz – egy „energiatároló”

Valamennyi italos dobozunk 100%-ban újrahasznosítható: miután begyűjtjük és az újrahasznosító üzemünkbe szállítjuk őket, még a legapróbb alumíniumsorja sem vész kárba.

A doboz beolvasztható és végtelen számú alkalommal újra felhasználható, minőségromlás nélkül. A begyűjtött alumínium felhasználása 95%-os energia-megtakarítást jelent az új alumínium használatához képest.

Napjainkban a Red Bull dobozok tömege jelentősen alacsonyabb, mint néhány évvel ezelőtt. A folyamatos tömegcsökkentés azért fontos, mivel minél kevesebb alumínium kerül a dobozokba, annál kisebb az előállítási folyamat környezetterhelése, a széndioxid-lábnyom.

Minden doboz számít

A doboz a legnagyobb mértékben újrahasznosított ital csomagolóanyag a világon. Természetesen ez csak úgy lehetséges, ha a dobozokat összegyűjtik és azok az újrahasznosítási körbe kerülnek (vissza). Ha gondatlanul hagyjuk, hogy egy doboz szemétként végezze a környezetünkben, természetesen nem érheti el újrahasznosítási potenciálját. Sajnos bizonyos világrészeken továbbra is problémát jelent a szemetelés. Azzal, hogy dobozunkat szemétgyűjtőbe, vagy szelektív hulladékgyűjtőbe dobjuk, tájaink szépségét őrizhetjük meg, fokozzuk az újrahasznosítás arányát és csökkentjük energiafogyasztásunkat, ezzel pedig természeti erőforrásaink apadását. Amennyiben országodban működik speciális alumínium újrafeldolgozó rendszer, kérjük ezt szem előtt tartva a megfelelő szemétgyűjtőbe dobd a dobozod. 

A Red Bull Egyesült Királyság támogatja például ’Every Can Count’ (Minden doboz számít) kezdeményezést, melynek célja, hogy több ember számára lehetővé tegye és ösztönözze az italos dobozok újrahasznosítását.  A Minden doboz számít-hoz csatlakozva a Red Bullnak lehetősége nyílt, hogy közvetlenül támogassa és ösztönözze  a doboz újrahasznosítást a fogyasztók és a szélesebb közönség körében.

Vissza az életciklushoz

Fedezd fel a dobozon túli világot